16ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής

EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής (EuGMS) στην Αθήνα, 7-9 Οκτωβρίου 2020.

Το ετήσιο συνέδριο της EuGMS φέτος θα επικεντρωθεί στα εξής: «Να μεγαλώσουμε με καλύτερη υγεία - να οικοδομήσουμε συνέργειες σε όλη την Ευρώπη» και θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, τη γη του Ιπποκράτη, το λίκνο της ιατρικής και την ίδια την καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου, γεωγραφικά και πολιτιστικά.

Το ακαδημαϊκό συμβούλιο και η τοπική επιστημονική επιτροπή αναπτύσσουν ένα ελκυστικό πρόγραμμα για να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις μιας γηράσκουσας ηπείρου. Η διατροφή και η σωματική άσκηση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι διεπιστημονικές συνεργασίες, οι γνωστικές διαταραχές θα είναι οι κύριοι άξονες των συνεδριάσεων, και θα εκτείνονται στις τελευταίες εξελίξεις της γεροντο-τεχνολογίας στον τομέα της λειτουργικής έκπτωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μας: επιστήμονες, κλινικοί ερευνητές, κλινικοί ιατροί και παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, θα είναι εκεί για να δημιουργήσουν μαζί σας μια μοναδική πλατφόρμα για να συνεργαστούν, να εξασφαλίσουν νέες συνέργειες και να διαμορφώσουν το μέλλον της γηριατρικής.

Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, περισσότεροι από 2000 εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο (64 χώρες το 2019) θα παρουσιάσουν τα τελευταία τους επιστημονικά αποτελέσματα και θα προβάλλουν τα σημαντικότερα θέματα σχετικά με τις καινοτόμες, προληπτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές στρατηγικές στον τομέα της γηριατρικής.

Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα για το EuGMS 2020 και προσβλέπουμε σε μια ισχυρή συνεργασία για να γίνει αυτό το πιο επιτυχημένο συνέδριο της EuGMS μέχρι σήμερα.

Αθανάσιος Μπενέτος

Πρόεδρος της EuGMS 2020-2021